دوستانی که تجربه تلخ اعتیاد رو دارن، احتمالا به این موضوع بر خوردند که بعد از مصرف مواد، ادرار خیلی کم و به صورت منقطع (قطع و وصل) می شه، و رنگ اون اغلب تیره و گاهی بسیار بی رنگ میشه. یکی از دلایل این موضوع، نوعی بیماری بسیار خطرناک در کلیه هاست که بهش گلومرولونفریت می گن که که مشخصهٔ اون التهاب گلومرولها، یا رگهای خونی کوچک در کلیههاست...
البته این بیماری دلایل مهم دیگه یی هم داره مثل عفونت های ویروسی استرپتوکوکی (همون باکتریهایی که باعث گلو درد یا سینه پلو می شن)، لوپوس و ایرادات سیستم ایمنی
این بیماری بسیار مخرب، باعث این مشکلات می شه:
ادرار تیره یا کمی قرمز
احساس کسالت و خستگی
خوابآلودگی
تهوع یا استفراغ
سردرد
گاهی تب
بیاشتهایی
کاهش ادرار
تنگی نفس
بالارفتن فشار خون
وجود پروتئین در ادرار
اختلال بینایی (به علت بالا بودن فشار خون) - اصولا تریاک به خصوص، باعث نزدیک بینی چشم ها می شه.
جمعشدن مایع در بدن، خصوصاً پف کردن چشمها و ورم مچ پا
گلومرولونفریت میتواند به کلیهها آسیب برساند بطوری که قابلیت فیلتر کردن خود را از دست میدهند. در نتیجه، میزان خطرناکی از مایعات، الکترولیتها و ضایعات در بدن تجمع پیدا میکنند.
عوارض احتمالی گلومرولونفریت عبارتند از:
- نارسایی حاد کلیه: از دست رفتن عملکرد بخش تصفیهکننده نفرون میتواند موجب تجمع سریع ضایعات شود. در این صورت ممکن است نیاز به دیالیز فوری پیدا کنید (یک روش مصنوعی برای جدا کردن مایعات و ضایعات اضافه از خون) که توسط یک دستگاه کلیه مصنوعی انجام میشود.
- بیماری مزمن کلیوی: کلیهها به تدریج قابلیت تصفیه کردن را از دست میدهند. زمانی که عملکرد کلیه به کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت معمولی کاهش پیدا کند، منجر به مرحله نهایی بیماری کلیه میشود که در این شرایط بیمار برای زنده ماندن باید دیالیز یا پیوند کلیه انجام دهد.
- فشار خون بالا: آسیب به کلیهها و در نتیجه تجمع ضایعات در جریان خون میتواند فشار خون را افزایش دهد.
- سندرم نفروتیک: در اثر این سندروم، پروتئین به مقدار بسیار زیاد در ادرار وجود دارد که منجر به کم شدن میزان پروتئین در خون میگردد. سندرم نفروتیک میتواند مرتبط با بالا بودن کلسترول خون و ورم پلکها، پاها و شکم باشد.
بجز این ها، من وقتی دنبال جواب در مورد علل کم شدن ادرار بعد از مصرف مواد می گشتم، این مطالعه دانشگاه ایلام، نظرم رو جلب کرد.
این مطالعه نشون داده که مورفین، در کلیه باعث اتساع دهانه داخلی لوله های جمع کننده ادرار، اتساع بافت بینابینی کلی همراه با پرخونی شدید ، هیپرتروفی و هیپرپلازی جسمک کلیوی و دژنراسیون توبولهای ادراری، پرخونی ورید مرکز لوبولی ،ارتشاح سلولهای لوکوسیتی،تجمع قطرات چربی(fatty change)،نکروز هپاتوسیتی ،اتساع سینوزوئیدهای کبدی می شه.
دوستانی که در زمینه های پزشکی تخصص دارند، لطفا به گسترش و تبیین این بحث کمک کنند.
ارادت- فرشاد
در همین زمینه:
» مواد مخدر با بدن ما چه می کند؟